Mainos
Mainos

Polkupyöräonnettomuuksissa loukkaantuu tuhansia

Suurimmassa osassa onnettomuuksista ei ole mukana toista osapuolta. Poliisin ja terveydenhuollon tilastot eroavat toisistaan.

Polkupyöräonnettomuuksissa loukkaantuu huomattavasti enemmän ihmisiä kuin poliisin tilastot kertovat.

Poliisin tilastojen mukaan esimerkiksi Helsingissä on vuosina 1999-2003 kuollut vuosittain 1-2 pyöräilijää ja noin 120 loukkaantunut. Helsingin terveydenhuollossa tehdyn tutkimuksen mukaan pyöräilijöitä kuitenkin loukkaantuu vuosittain jopa 2000.

Suurin osa loukkaantumisista tapahtuu kaatumisissa ja yksittäisonnettomuuksissa, joissa ei ole mukana toista osapuolta. Tällaisten turmien osuus kaikista pyöräilijöiden loukkaantumisista on eri tutkimusten mukaan 60-80 prosenttia, kun niiden osuus poliisin tilastoimista onnettomuuksista on ollut alle 5 prosenttia.

Kaatumistapaturmista on vaikea saada tarkkaa tietoa terveydenhuollon normaalin tilastoinnin kautta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot