Mainos
Mainos

Pöllöt vaisusti äänessä

Kevään edistyessä pöllöjen huhuilu yleistyy. Vähäisestä myyräravinnosta johtuen pöllöjen lukumäärä on vähäinen, mutta hämärän laskeuduttua huhuilua kuulee silti.

Pöllöt ovat huhuilleet tänä keväänä vaisusti. Moni pöllöretkeläinen ei ole kuullut yhtään huutelijaa, onnekkaammat ovat kuulleet lähinnä helmipöllöjä, huuhkajia ja lehtopöllöjä.

Birdlife Suomen keräämien tietojen mukaan kaikkien pöllöjen lukumäärät ovat olleet vähäisiä. Ainakin Etelä-Suomessa myyräravintoa on niin vähän tarjolla, että esimerkiksi moni viirupöllö jättänee tänä vuonna pesinnän kokonaan väliin. Ajatusta pöllöretkestä ei kuitenkaan kannata vielä hylätä, sillä parhaat kuunteluajat ovat vasta edessä. Pöllöjen soidinaktiivisuus kiihtyy, kun kevät edistyy ja lämpötila nousee.

Varmimmin pöllöt ovat äänessä kirkkaana ja tyynenä iltana. Niitä kuulee parhaiten peltojen rikkomilla metsäalueilla. Varpuspöllö ja huuhkaja ovat yleensä innokkaimmin äänessä heti hämärän laskeuduttua ja uudestaan aamuyöllä ennen päivän valkenemista. Helmi- ja viirupöllö huutelevat pimeässäkin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme