Mainos
Mainos

Polttoaineiden ympäristövaatimuksia kiristetään

Moottoriajoneuvoissa käytettävien bensiinin ja dieselpolttoaineiden ympäristövaatimukset tiukentuvat ensi vuoden alusta. Lisäksi lyijyllisen bensiinin myynti Suomessa kielletään lähes kokonaan.

Tiukennusten taustalla on EY:n direktiivi bensiinin ja dieselpolttoaineiden laadusta. Ympäristöministeriön mukaan Suomessa käytössä olevat polttoaineet ovat jo nyt pääosin direktiivin mukaisia.

Myytävän bensiinin vaatimuksia kiristetään mm. happi-, rikki-, bentseeni- ja lyijypitoisuuksien osalta. Dieselöljyn osalta tiukennukset kohdistuvat mm. rikin ja polyaromaattisten PAH-yhdisteiden pitoisuuksiin.

Lyijyllistä bensiiniä saa ensi vuodesta lähtien myydä ainoastaan erityiskäyttöön. Ympäristöministeriön mukaan lyijyllisestä bensiinistä on Suomessa tosin käytännössä luovuttu jo viitisen vuotta sitten, mikä johtuu sen lyijytöntä bensiiniä kovemmasta verotuksesta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme