Mainos
Mainos

Polttoaineverot halutaan mitoittaa päästöjen mukaan

Valtion teknillinen tutkimuskeskus VTT selvittää syksyn aikana tekniset edellytykset sille, voitaisiinko polttoaineverotusta ryhtyä porrastamaan päästöjen mukaan. Loppuvuodesta arvioidaan, onko hanketta mahdollista ryhtyä myös toteuttamaan.

Tarkoituksena on edistää ympäristöystävällisten polttoaineiden käyttöä. Energiaveron porrastus perustuisi kunkin polttoaineen hiilidioksidi- ja muihin päästöihin.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) esitti porrastusajatuksen viime keväänä. Asiaa selvitellään nyt ministeriön asettamassa epävirallisessa työryhmässä. Tiettävästi ympäristöperusteista porrastusta ei ole missään muuallakaan käytössä.

VTT kartoittaa muun muassa uudentyyppistä polttoainetarjontaa ja sitä, minkälaisiin autotyyppeihin nämä polttoaineet käyvät, Kataisen valtiosihteeri Veli-Pekka Nummikoski kertoo. Tarkoitus on myös laajalti kuulla muun muassa ympäristöjärjestöjen sekä auto- ja polttoainealan edustajia.

Jos hanke ottaa tulta, uudistusesitys voisi Nummikosken mukaan ehtiä eduskunnan käsittelyyn vuoden kuluttua syksyllä. Tällä aikataululla muutokset voisivat tulla voimaan vuoden 2010 alusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme