Mainos
Mainos

Polttoöljyvuoto Naantalin satamassa

Raskasta polttoöljyä on päässyt mereen noin 200 litraa. Vuoto sattui rahtialuksen tankkauksen yhteydessä.

Naantalin satama-altaaseen on levinnyt raskasta polttoöljyä. Öljyä on noin 50 metriä leveällä 200 metriä pitkällä alueella. Öljyä pääsi karkuun, kun satamassa sattui eilisiltana rahtialuksen tankkauksessa raskaan polttoöljyn ylivuoto. Öljyntorjunta-alus Halli kerää öljyä, joka on tarkoitus saada talteen tämän päivän kuluessa.

Norjan lipun alla purjehtiva rahtialus Icelandcement on sementtilastissa. Aluksella on puolalainen miehistö. Kapteenin arvion mukaan raskasta polttoöljyä on päässyt mereen noin 200 litraa. Alus on noin sadan metrin pituinen. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Timo Saarisen mukaan on epäselvää, onko öljyä myös laivan alla. Laivaa ei käynnistetä, jottei vesi pääse sekoittumaan.

- Onnettomuuspaikalla on jäätä. Se on hyvä, koska öljy jämähtää siihen kiinni. Öljyinen jää on kuitenkin myös poistettava satama-altaasta. Torjuntatyö etenee hitaasti. Kerätty aine on ongelmajätettä, josta Ympäristökeskus joutuu huolehtimaan, Saarinen kertoi.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mikä aiheutti öljyn ylivuodon. Laivan reunassa näkyy kohta, josta neste on valunut veteen. Öljyntorjunta-alus Hallin jäästä öljyä keräävä laite on nyt varsin tarpeellinen. Alus on tarkoitus pitää laiturissa, kunnes öljy on poistettu. Sitten alusta hinataan siten, että laivan alla mahdollisesti oleva öljy saadaan talteen. Pelastuslaitoksen tavoitteena on, että satama-allas saadaan puhdistetuksi ennen huomista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme