Mainos
Mainos

Pölyttäjät moninkertaistavat mustikkasadon

Pölyttäjillä on luultua suurempi merkitys hyvälle marjasadolle, osoittaa Metsäntutkimuslaitoksen Metlan tutkimus.

Savonlinnan seudulla tehty kontukimalaisten pölytyskoe tuotti 12-kertaisen mustikkasadon. Koealueella mustikkaa kypsyi 174 kg hehtaarilla, kun valtakunnallinen mustikan hehtaarisato oli viime vuonna vain 14 kg.

Viime kesäksi odotettiin hyvää mustikkasatoa, mutta toiveet romahtivat. Metlan mukaan pääsyy oli pölytyksen epäonnistuminen. Kukinta-aikaan Suomen mustikkakasvustoissa pörräsi vain vähäinen määrä pölyttäjiä.

Monissa kasvustoissa marjojen keskikoko jäi alhaiseksi, mikä alensi osaltaan satotasoa. Kypsän marjan keskipaino on normaalisti mustikkatyypin kuusikossa 0,35 grammaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot