Mainos
Mainos

Pommi-iskusta epäilty vangittiin

Tiistaisesta autopommi-iskusta epäilty 28-vuotias helsinkiläismies vangittiin tänään epäiltynä murhasta ja törkeästä tuhotyöstä. Helsingin käräjäoikeus päätti vangitsemisesta suljetuin ovin kello 14 alkaneessa käsittelyssä.

Vangitsemisvaatimuksen teki poliisi, joka pidätti miehen eilen. Nyt vangittu mies loukkaantui itse räjähdyksessä ajaessaan punaisella Audilla aivan räjähtäneen Opel-merkkisen auton vieressä Pohjoisella Rautatiekadulla Helsingin keskustassa.

Pidätetyllä ei rikosylikomisario Kari Tolvasen mukaan ole rikollista menneisyyttä. Teon yksi mahdollinen motiivi saattaa kuitenkin liittyä huumeasioihin. Räjähdyksessä surmansa saanut 32-vuotias pääkaupunkilainen mies yritettiin tappaa jo viime joulukuussa. Miehellä oli rikollinen tausta, ja hänet oli tuomittu lievästä huumausainerikoksesta sekä pahoinpitelystä.

Poliisi epäilee vahvasti, että joulukuun tapahtumat ja autopommin räjäytys liittyvät toisiinsa - molempia asioita tutkitaan rinnakkain. Tutkinnan yhteydessä on lisäksi kuulusteltu kymmeniä ihmisiä. Muita pidätyksiä ei toistaiseksi ole tehty. Jutun on määrä tulla käräjäoikeuteen 19. joulukuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme