Mainos
Mainos

Pontikkajutusta tuomioita Kuopiossa

Kuopion käräjäoikeus tuomitsi tänään kuusi miestä vankeuteen tai sakkoihin laajassa pontikkajutussa.

32-vuotias orimattilalainen mies tehtaili autotallissaan pontikkaa 1300 litraa. Hän myi sitä lähinnä Kuopioon, jossa ostajana oli 37-vuotias kuopiolainen. Orimattilalainen sai aineesta 80 markkaa litralta. Kuopiolainen myi sitä eteenpäin 200-300 markkaa litra. Tehtailija tuomittiin ammattimaisesta alkoholipitoisen aineen valmistuksesta ja välittämisestä 8 kuukauden vankeuteen. Mies voi sovittaa vankeuden yhdyskuntapalveluna. Kuopiolainen pontikanmyyjä sai samanlaisen tuomion.

Tehtailija joutuu korvaamaan aineen arvon ja myyntihyödyn 112000 markalla. Kuopiolaismiehen korvaussummaksi määrättiin 202000 markkaa. Kuopiolainen oli myynyt myös parisataa pulloa Alkon tuotteita. Kolme muuta miestä sai pienempiä tuomiota. Yhden vastaajan osalta juttu lykättiin. Syyttäjän haastama todistaja oli kertonut esitutkinnassa ostaneensa syytetyltä pontikkaa, mutta oikeudessa mies ei muistanut asiasta mitään. Poliisi tutkii jatkossa, syyllistyikö todistaja perättömään lausumaan oikeudessa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme