Mainos
Mainos

Pönttöharja ei tartu miehen käteen

TNS Gallupin siivoustutkimuksesta käy ilmi, että naiset siivoavat muun muassa vessapäöntön yhä ahkerammin kuin miehet. Alle 30-vuotiaat ovat kaikista laiskimpia luutun heiluttajia.

Naiset siivoavat huomattavasti ahkerammin kuin miehet. Alle 30-vuotiaat nuoret ovat kuitenkin kaikista laiskimpia luutun heiluttajia, ilmenee TNS gallupin tutkimuksesta.

Siivousinto lisääntyy iän myötä kaikissa kodin töissä. Poikkeuksen tekee vain pyykinpesu, jossa 30-44-vuotiaat ovat ahkerimpia. Suursiivous tehdään kaikissa ikäluokissa keskimäärin muutaman kerran vuodessa.

Tutkimuksessa selvitettiin, miten usein talouksissa siivotaan mitäkin kohdetta, minkälaiset ovat vastaajien siivoustottumukset ja mitä puhdistusaineita kotitaloudessa käytetään.

Tutkimus kertoo, että 73 prosentissa kotitalouksista pestään vessa kerran viikossa. Pöntönharjaus jää kuitenkin naisten kontolle, sillä miehistä vain neljännes siivoaa näin usein. Miehistä 14 prosenttia ei koskaan pese vessaa itse.

TNS Gallup kartoitti Tolua valmistavan Henkel Nordenin toimeksiannosta suomalaisten siivoustottumuksia viime keväänä. Kyselyyn vastasi 1293 suomalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme