Mainos
Mainos

Populismitutkija: Trump tehnyt sallituksi loukkaavan puheen

Turun yliopiston erikoistutkija Mari K. Niemi sanoo, että populistisilla poliitikoilla on pyrkimyksenä siirtää hyväksytyn puheen rajoja.

Hänen mukaansa populistit pyrkivät tekemään aiempaa sallitummaksi puhua loukkaavasti joistakin ihmisryhmistä. Esimerkkinä hän mainitsee Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin.

– Jos joitakin ryhmiä hyvin paljon leimataan julkisuudessa ja heitä vastaan hyökätään, heidän voi olla vaikeampi osallistua keskusteluun. Se ei ole demokratiassa otollinen eikä edullinen tilanne.

Niemi arvioi, että perussuomalaisten uuden puheenjohtajan Jussi Halla-ahon puhetapa saattaa poiketa väistyneen puheenjohtajan ja sittemmin Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmään loikanneen Timo Soinin puhetavasta.

– Voi olla, että viestintä hänen osaltaan ei tule olemaan niin leimallisesti populistista kuin Soinin, mutta puoluehan ei ole vain yksi henkilö.

Mari K. Niemi vieraili aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä, joka lähetettiin SuomiAreena -tapahtumasta Porista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme