Mainos
Mainos

Pori majoittaa festarivieraat laivoihin

Porin kaupungin majoituskapasiteettia lisää ensi kesänä kaksi risteilijää. Queen of Scandinavia -niminen risteilijä saapuu Porin Mäntyluotoon kolmen viikon kuluttua ja pysyy laiturissa pääpiirteittäin koko vuoden. Tallink-Siljalta vuokrattu Baltic Princess saapuu Mäntyluotoon Metallican tähdittämän Sonisphere -festivaalin ajaksi.

Porissa järjestetään tulevana kesänä useita suurtapahtumia, joiden aiheuttamaa majoituspulaa laivat tulevat helpottamaan.

Koko kesäksi saapuva Queen of Scandinavia on Turun telakalla 80-luvulla valmistunut ja Ruotsin liikenteessä käytetty entinen MS Finlandia. Viime perjantaina aluksen osti uusi kotimainen yhtiö Nordic Sea Line Oy, joka aikoo käyttää alusta siirrettävänä kongressi- ja hotellikeskuksena. Satakunnan kansan mukaan alus on tällä hetkellä Ruotsissa tulipalon jäljiltä korjattavana.

Käytössä vain suurtapahtumien aikaan

Queen of Scandinavia on hotellikäytössä Porin suurtapahtumien, kuten Raumanmeren juhannuksen, Pori jazzien ja rantajalkapallon SM-kisojen aikaan. Alusta tarjotaan myös kongressikäyttöön ympäri pohjoisen Euroopan satamakaupunkeja. Poriakin tarjotaan kongressien pitopaikaksi.

Aluksen 1700 vuodepaikkaa kasvattavat Porin majoituskapasiteetin yli kaksinkertaiseksi.

Taantuma on tarjonnut mahdollisuuden aluksen hotellikäyttöön. Tällä hetkellä laivoja on enemmän kuin reiteillä kysyntää.

- Tällaista haavetta on elätelty jo 70-luvulta lähtien, mutta nyt se on ensimmäistä kertaa taloudellisesti mahdollista. Linjalaivan ottaminen tilapäisesti pois reitiltä on miljoonien eurojen kysymys, laiturilaivan kohdalla kustannukset ovat satojentuhansien luokkaa, Pori jazzin taiteellinen johtaja Jyrki Kangas toteaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot