Mainos
Mainos

Porin murhaoikeudenkäynnissä järeät turvatoimet

Järeät turvatoimet värittivät tänään alkanutta huume- ja murhaoikeudenkäyntiä Porin oikeustalolla. Aiemmin siellä ei ole turvauduttu saliin tulijoiden ja heidän tavaroidensa yhtä tarkkaan syyniin.

Vähintään kaksipäiväiseksi suunnitellussa oikeudenkäynnissä on syytettynä 29-vuotias mies. Häntä syytetään murhan lisäksi vaaran aiheuttamisesta sekä huumausaine- ja ampuma-aserikoksesta. Nykyään ilman vakituista osoitetta Porissa kirjoilla oleva mies on ollut MC Bandidosin jäsen.

Vs. kihlakunnansyyttäjä Timo Haikonen kuvaili syytteessään huhtikuun lopussa 2001 tehtyä murhaa etukäteen suunnitelluksi ja teloituksenomaiseksi teoksi. Surma tapahtui Porin Pietniemessä yksityisasunnossa, jossa aiemmin huumausainerikoksista vangittuna ollut 28-vuotias porilainen mies sai surmansa kasvoihin lähietäisyydeltä ammutusta luodista.

Syytelistan vaaran aiheuttaminen sattui maaliskuussa 2001, jolloin syytetty oli laukaissut pistoolinsa Porin keskustan ravintolassa, jossa oli asiakkaita. Ravintolasta poistuttuaan mies oli ampunut laukauksia ilmaan Gallen-Kallelankadulla. Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa, kuten ei myöskään Helsingin Hermannissa lokakuussa 2000, jolloin mies saatiin kiinni kadulla ammuskelun jälkeen.

Syytteiden purkaminen aloitettiin huumausainerikoksesta, jossa 29-vuotiaan epäillään piilottaneen lähes 300 amfetamiinitablettia vuokraamansa varastoon. Mies kiisti syytteen selittäen vuokranneensa tilan kaverinsa käyttöön tämän pyynnöstä. Kaverin henkilöyttä syytetty ei paljastanut.

Oikeudessa syytetyn puhe oli hyvin jähmeää, minkä avustaja kertoi johtuvan tutkintavankilassa määrätystä vahvasta lääkityksestä. Syytetyn kyky osallistua oikeudenkäyntiin ei lääkärin mukaan ollut alentunut. Myös syytetty vakuutti pystyvänsä seuramaan oikeudenkäyntiä. Käsittely jatkuu huomenna, mutta osittain julkisuudelta salassa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme