Mainos
Mainos

Porkkalan eteläpuolelle öljyä laivasta

Päästössä vastuussa olleen laivan kapteeni tavoitettiin tuoreeltaan. Ketään ei pidätetty, vaan alus päästettiin jatkamaan matkaansa normaalisti. Poliisi on aloittanut rikostutkinnan.

Brittiläisen yhtiön omistama alus on laskenut öljyä Suomenlahteen Porkkalan eteläpuolelle. Öljyä valui Länsi-Suomen merivartioston arvion mukaan mereen enintään 2500 litraa. Päästö on keskellä Suomenlahtea, noin kahdeksan meripeninkulman eli 15 kilometrin päässä uloimmista saarista.

Öljypäästön havaitsi puolenpäivän paikkeilla rajavartiolaitoksen valvontakone normaalilla lennollaan. Reval-nimisen aluksen kapteeni tavoitettiin saman tien. Mukavuuslipun alle rekisteröidyn aluksen omistaa brittiläinen yhtiö ja laivanisäntänä on virolainen yhtiö.

Turun poliisi on aloittanut tapauksen rikostutkinnan. Ketään ei ole pidätetty, vaan alus päästettiin jatkamaan matkaansa normaalisti.

Merivartiosto arvioi lentovalvonnan perusteella, että öljytorjuntatoimiin ei ole aihetta. Öljy on levinnyt ohueksi kalvoksi laajalle alueelle ja se on haihtumassa nopeasti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot