Mainos
Mainos

Porokari jatkaa Insinööriliiton puheenjohtajana – liitto ei vetäydy suurkeskusjärjestöhankkeesta

Pertti Porokari jatkaa Insinööriliiton puheenjohtajana. Hän voitti perjantaina liiton edustajakokouksen äänestyksessä vastaehdokkaansa Mikko Wikstedtin äänin 44-28.

Porokari on johtanut Insinööriliittoa vuodesta 2007. Puheenjohtajakausi on nelivuotinen.

Tuloksella on iso merkitys myös koko palkansaajaliikkeelle, sillä Porokarin johdolla Insinööriliitto on ollut aktiivisesti valmistelemassa SAK:n ja STTK:n liittojen kanssa suurkeskusjärjestöä. Insinööriliitto kuuluu Akavaan, jonka liittojen enemmistö ei halua liittyä mahdolliseen suurjärjestöön. Porokari on Akavan hallituksen jäsen, mutta kuuluu myös suurkeskusjärjestöhankkeen puheenjohtajistoon.

Wikstedtiä ajoi puheenjohtajaksi Insinööriliiton aluejärjestö Tampereen Insinöörit, joka toukokuussa esitti myös, että Insinööriliiton tulisi vetäytyä keskusjärjestöhankkeesta. Myös tämä esitys kaatui silloin selvin numeroin.

Wikstedt työskentelee Porokorin alaisuudessa järjestöpäällikkönä. MTV Uutisten videossa pohditaan, kuinka äänestystulos vaikuttaa miesten yhteistyöhön. Porokari ei ole ainakaan tähän asti sietänyt muita kuin myötäsukaisia alaisia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme