Mainos
Mainos

Poronlihan hinnasta tulossa kova vääntö

Poronlihan hinnasta käydään tänä syksynä aiempaa tiukempi vääntö.

Poronomistajat haluavat nostaa hintaa, mutta jalostajien mukaan siihen ei nyt ole varaa. Heitä rasittavat varastoissa makaavat kalliit poronosat.

Paliskuntain yhdistyksen mukaan poronomistajat valmistautuvat lisäämään omaa suoramyyntiään, jos isot ostajat eivät suostu rukkaamaan hintoja ylöspäin. Omissa teurastamoissa leikattua ja pakattua lihaa kaupattiin viime kaudella suoraan asiakkaille jo miltei 30 prosenttia koko teurasmäärästä.

– Halvalla ei pystytä myymään. Neuvotteluista on tulossa tiukat, ennakoi yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Knuuti.

Noin 12 000 poroa ostava Kylmänen Food ennakoi vaikeita neuvotteluja.

– Arvokkaita poronosia on huonon taloustilanteen takia jäänyt liikaa varastoihin. Se vaikeuttaa hintaneuvotteluja. Liikkumavaraa ei ylöspäin juuri ole, arvioi myynti- ja kehitysjohtaja Jukka Vanhala.

Hän ei kuitenkaan epäile, ettei poroja saattaisi tarpeeksi. Poronomistajien suoramyynnistä ei Vanhalan mukaan ole todellista uhkaa, koska heillä ei ole voimavaroja vastata isojen kauppaketjujen kysyntään.

Pian alkavalla teurastuskaudella päättää päivänsä noin 100 000 poroa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot