Mainos
Mainos

Poronlihan jyrkkä hinnanlasku vaivaa Lapissa

Poronlihan hinta on romahtanut viime vuosien aikana. Poromiehet kaipaavat parannusta etenkin tukijärjestelmiin sekä petokorvausten ajanmukaistamiseen.

Poronlihan hinta on kahden viime vuoden aikana kääntynyt jyrkkään laskuun. Poroisännät ovat ajautumassa vaikeuksiin ja apua toivotaan valtiolta.

- Kahden vuoden aikana poronlihan hinta on laskenut kolmanneksen. Tämä on tiennyt isoa leikkausta tilipussissa, toteaa poroisäntä Jouni Vuollo.

Nyt poromiehet kokeilevat ahdinkoonsa muun muassa lihan suoramyyntiä. Myös valtiolta toivotaan apua:

- Poromiehet on maanviljelijöihin verrattuna lapsipuolen asemassa. Petokorvaukset pitää saada vastaamaan todellisia vahinkoja ja lisäksi on luotava polttoainepalautusjärjestelmä, sillä poromiehet tarvitsevat sitä metsätöissä, sanoo Paliskuntayhdistyksen toiminnanjohtaja Juhani Viik.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 20.02.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot