Mainos
Mainos

Poronlihan ostokartellista ei löytynyt näyttöä

Lapin lääninhallitus ei ole löytänyt todisteita poronlihan ostokartellista. Selvitys tehtiin, koska Paliskuntain yhdistyksen toiminnanjohtaja Jouni Filpan epäili kartellin toimineen markkinoilla viime vuonna ja pitäneen lihan hinnan sopimusten voimin alhaalla.

Selvityksessä pyydettiin tietoja 19 paliskunnalta ja kuultiin neljää epäiltyä yritystä. Kävi ilmi, että ostajat olivat tehneet ostotarjouksia paliskunnille erisuuruisilla hinnoilla. Poronlihan kilohinta vaihteli 5-5,65 euron välillä.

Mikään ei vihjannut siihen, että ostajat olisivat sopineet hinnoista keskenään ennen ostotarjousten tekemistä. Myöskään ostoalueita ei selvityksen perusteella jaettu sopimuksilla. Hintaa säätelevien sopimusten ja aluejakojen teon kieltää kilpailunrajoituslaki.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot