Mainos
Mainos

Poronomistajat: Tuhansia poroja petojen hampaisiin

Pedot tappoivat viime vuonna lähes 3 400 poroa, kertovat Paliskuntain yhdistyksen tilastot. Tilastojen mukaan selvästi eniten poroja veivät ahma ja ilves. Pahimmat tuhot kärsittiin itärajan pinnan ja käsivarren Lapin paliskunnissa.

Paliskuntain yhdistys kuitenkin laskee, että todelliset tuhot ovat moninkertaiset, koska suurinta osaa poronraadoista ei löydetä. Etsintää yritetään nyt tehostaa muun muassa Kainuussa kouluttamalla koiria raatojen hakuun.

Porokuolemat ovat jonkin verran laskeneet vuoden 2007 huippulukemasta, jolloin karhun, suden, ahman ja ilveksen jäljiltä löydettiin yli 4 000 eläimen rippeet. Poronomistajien mielestä lasku selittyy pitkälti sillä, että poroluvut ovat kokonaisuudessaan niukentuneet vaikean petotilanteen takia.

Luonto-Liitto taas epäilee vahvasti poronomistajien arviota kadon koko laajuudesta. Sen mukaan liian suurilla tuholaskelmilla luodaan paineita uusiin korvauksiin ja petojen pyyntilupiin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme