Mainos
Mainos

Porsaiden hännän katkaisu kielletään

Porsaiden hännän katkaisu kielletään. Samalla emakoiden ja ensikoiden ryhmäkasvatus tulee pakolliseksi.

Porsaiden hännän katkaisu kielletään. Valtioneuvosto lisäsi asetuksenmuutoksella eläimen hännän katkaisemisen eläimelle tarpeetonta kipua, tuskaa tai kärsimystä aiheuttavien toimien luetteloon. Muutos tulee voimaan ensi vuoden alusta.

Hännän katkaisu on kielletty, ellei siihen ole eläinlääketieteellistä syytä. Samalla emakoiden ja ensikoiden ryhmäkasvatus tulee pakolliseksi. Tähän tosin tulee siirtymäaika.

Porsaiden häntiä katkaisemalla voidaan estää hännänpurentaa. Suomessa tätä menetelmää on kuitenkin käytetty hyvin vähän. Hännän pureminen on merkki sikojen oloihin liittyvistä ongelmista, ja niiden ratkaisemiseen on muita keinoja.

Uuden asetuksen mukaan enintään seitsemän päivän ikäisten porsaiden kastroinnin saa tehdä riittävät taidot ja tiedot osaava. Tätä vanhemman porsaan saa kastroida vain eläinlääkäri.

Pätevä ihminen voi myös katkaista enintään seitsemän päivän ikäisen porsaan kulmahampaat, mutta sitä ei saa tehdä rutiininomaisesti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot