Mainos
Mainos

Pörssiyhtiöiden hallitukset pysyvät miesvoittoisina

Naisten osuus suurten pörssiyhtiöiden hallituksissa ei kasva kuluvana vuonna, ilmenee STT:n kokoamista tiedoista. Ainoina yhtiöinä naisten määrää aikovat lisätä Sampo ja konepajayhtiö Konecranes, jotka esittävät hallituksesta lähtevän miehen tilalle naista.

Kahden yhtiön hallituksessa naisten määrä puolestaan vähenee. Nokia esittää yhtiön hallitukseen neljää uutta nimeä, jotka kaikki ovat miehiä. Kun vielä yksi vanhoista naisjäsenistä jättää hallituksen, naisvahvuus uudessa yhdentoista hengen hallituksessa kutistuu kahteen. Stora Ensossa toinen nykyisistä hallituksen naisista jättää hallituksen, eikä hänen tilalleen esitetä ketään.

Tiedot kerättiin käymällä läpi 25:n markkina-arvoltaan yli miljardin euron pörssiyhtiön esitykset uudeksi hallitukseksi. Jos esitykset hyväksytään, naisilla on yhtiökokousten jälkeen neljäsosa hallituspaikoista. Osuus pysyy samana kuin nyt.

Pohjoismaista naiskiintiöt on otettu käyttöön Norjassa ja Islannissa. Suomessa pörssiyhtiön hallituksessa on suosituksen mukaan oltavia molempia sukupuolia, mutta lukumäärään ei puututa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme