Mainos
Mainos

Portugali-paketti saatetaan ratkaista ennen hallituksen muodostamista

Valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka sanoo Suomen olevan historiallisen vaikeassa tilanteessa. Tarkan mukaan on todennäköistä, että Portugalin tukipaketti valmistuu Euroopan unionissa lähiviikkoina ennen kuin Suomen hallitus on muodostettu.

Mikäli uutta hallitusta ei ole muodostettu, nykyinen pääministeri Mari Kiviniemi esittelee tukipaketin uudelle eduskunnalle.

– Silloin ollaan siinä tilanteessa, että vanhan eduskunnan peruja oleva toimitusministeristö esittelee tämän periaatteellisesti erittäin tärkeän asian uudelle eduskunnalle. Toimitusministeristölle kuuluvat yleensä vain juoksevat asiat, ja tämä ei todellakaan ole sitä, Tarkka sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa.

Mikäli asiat etenevät kuten Tarkka ennustaa, Portugali-paketista päättää hänen mukaansa "hallitus, joka istuu tyhjän päällä ja eduskunta, joka ajelehtii".

Tarkka sanoo, että viimeksi oltiin yhtä hankalassa tilanteessa syksyllä 1944, jolloin neuvoteltiin jatkosodan päättäneestä välirauhan sopimuksesta.

– Silloin tilanne oli toinen. Tuolloin presidenttinä oli voimakas ja ylivoimaisen vahva hahmo, Mannerheim. Nyt ei ole tällaista hahmoa, ja perustuslakikin on nyt aivan toisenlainen.

Uusi eduskunta jättää valtakirjansa ensi tiistaina.

(MTV3)

Katso valtiotieteen tohtorin Jukka Tarkan haastattelu: (Huomenta Suomi 19.4.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme