Mainos
Mainos

Portugalin tukipaketti hyväksyttiin

Eduskunnan suuri valiokunta on hyväksynyt valtioneuvoston ehdotuksen Portugalin tukemisesta äänin 15-5. Perussuomalaiset ja vasemmistoliitto pidättäytyivät äänestyksestä.

Lopullisessa äänestyksessä kokoomuksen ja SDP:n sopimukseen perustuvaa ehdotusta vastaan oli keskustan Antti Kaikkosen ehdotus. Keskusta halusi muun muassa vahvempaa sijoittajien vastuuta kuin Irlannin paketissa. Keskusta ei myöskään tue Suomen takausvastuiden kaksinkertaistumista EU:n väliaikaisessa vakausrahastossa.

Perussuomalaiset ja vasemmistoliitto eivät halunneet tukea keskustankaan esitystä, joten heidän edustajansa jättivät äänestämättä. Perussuomalaisten Pietari Jääskeläinen selvitti, että keskustan esitys ei poista tukipakettiin ja vakausrahastoihin liittyviä ongelmia.

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki ei nähnyt olennaista eroa keskustan muutosesityksen ja kokoomuksen ja SDP:n sopimien linjausten välillä.

Kokoomuksen Kimmo Sasi tulkitsi, että Suomen kanta tuli selväksi. Suomi hyväksyy Portugalin lainoitusohjelman kahdella edellytyksellä: Portugalin on käynnistettävä neuvottelut yksityisten lainoittajien kanssa sijoitusten pitämiseksi maassa ja Portugalin on myytävä omaisuuttaan.

Valiokunnan puheenjohtajan Erkki Tuomiojan (sd.) mukaan nyt otettua linjaa ei tarkisteta enää maanantain Ecofin-kokouksen yhteydessä.

(MTV3 )

Katso Vesa Kallionpään juttu (Seitsemän uutiset 13.5.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme