Mainos
Mainos

Porvoon kirkko on nyt Suomen paloturvallisin kirkko

Sadat ihmiset ovat vierailleet päivän aikana remontoidussa Porvoon tuomiokirkkossa. Vahtimestarien mukaan kirkossa kävi sen neljän aukiolotunnin aikana ainakin 500-600 ihmistä. Heistä suurin osa oli porvoolaisia tai lähipaikkakunnilta kotoisin olevia.

Kirkko avasi ovensa yleisölle heinäkuuksi ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun kirkko vaurioitui tulipalossa vuoden 2006 keväällä.

Remontin myötä Porvoon tuomiokirkosta on tullut Suomen paloturvallisin kirkko. Vanhassa paloturvallisuusjärjestelmässä oli pistemäisiä ilmaisimia muutaman metrin välein.

- Nyt käytössä on uusi näytteenottojärjestelmä, joka kerää aktiivisesti ilmaa lehtereiltä, kupolin katosta sekä ullakolta. Savun ei siis tarvitse kulkeutua ilmaisimiin asti kuten aiemmin, kertoo paloilmoitinvastaava Tuomas Lehtonen Tyco Fire & Integrated Solutionsista.

Myös kirkon katto on aiempaa paremmin suojattu.

- Katolla on liekki-ilmaisin, joka tunnistaa auringosta hämääntymättä liekin. Ensimmäisestä liekki-ilmaisusta saadaan palokunta paikalle ja toisesta vesivalelu koko katon mitalta. Ulkopuolelta tuleva uhka on näin käytännössä eliminoitu, Lehtonen kuvailee.

- Vastaavia järjestelmiä ei muista Suomen kirkoista löydy. Tämä tulee varmasti toimimaan esimerkkinä muille, toteaa paloilmoitintarkastaja Sam Packalén Alarm Controlista.

Lehtonen ja Packalén uskovat, että kahden vuoden takainen suurpalo ei ole enää Porvoon tuomiokirkossa mahdollinen.

Jälleen elokuussa kiinni

Kirkko on heinäkuussa arkisin auki kello 10-14, ja elokuussa se suljetaan jälleen korjaustöiden jatkumisen vuoksi. Sisätilojen remontti on saatu valmiiksi, mutta esimerkiksi katon kunnostus on vielä kesken.

Kirkon viralliset käyttöönottojuhlat pidetään 30. marraskuuta, mitä ennen kirkossa ei vietetä jumalanpalveluksia tai muita kirkollisia tilaisuuksia.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme