Mainos
Mainos

Porvoon kirkkopalosta tänään tuomio

Porvoon käräjäoikeus tekee tänään päätöksen kirkkopalosta syytetyn tuomiosta.

Porvoon tuomiokirkon tuhopoltosta syytetylle 18-vuotiaalle miehelle vaaditaan seitsemän vuoden ehdotonta vankeutta. Miestä syytetään törkeästä tuhotyöstä.

- Syytetty aiheutti teollaan yleisen hengen tai terveyden vaaran jos ei sadoille niin ainakin kymmenille ihmisille. On tärkeää, että näin vakavasta teosta annetaan oikeanlainen viesti, syyttäjä Petri Vaaja sanoo.

Syyttäjän mukaan nuoren miehen humalatila tai tulevat kovat korvausvaatimukset eivät ole lieventäviä tekijöitä.

Lisäksi mukana olleille 19-vuotiaalle naiselle ja 20-vuotiaalle miehelle vaaditaan ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä rikoksen ilmoittamatta jättämisestä.

Syyttäjän mukaan 18-vuotias mies sytytti Porvoon tuomiokirkon vihasta kristinuskoon. Syytetty on myöntänyt sytyttäneensä kirkon, mutta hänen mukaansa teko oli tuhotyö, ei törkeä tuhotyö.

Porvoon käräjäoikeus antaa päätöksensä iltapäivällä. Toukokuisen kirkkopalon oikeudenkäynti alkoi Porvoon käräjäoikeudessa maanantaina.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme