Mainos
Mainos

Porvoon ruandalaismiehelle syyte joukkotuhonnasta

Porvoossa asuva ruandalaismies saa syytteen joukkotuhonnasta. Oikeudenkäynti alkaa syksyllä Porvoon käräjäoikeudessa.

Miehen epäillään osallistuneen Ruandassa vuonna 1994 tutsien kansanmurhaan. Jutulla ei ole muita yhtymäkohtia Suomeen kuin se, että epäilty tavattiin Suomesta.

Mies on istunut yli kaksi vuotta tutkintavankeudessa Vantaan vankilassa odottamassa päätöstä. Hän kiistää syytteet.

Oikeudenkäynti pidetään Suomessa, koska vakavista rikoksista voidaan kansainvälisten sopimusten mukaan käydä oikeutta missä maassa tahansa.

Oikeudenkäynnissä kuullaan paljon ruandalaisia todistajia. Porvoon käräjäoikeus ei ole vielä päättänyt, miten kuulemiset järjestetään. Vaihtoehtoja on useita, kertoo Porvoon käräjäoikeuden laamanni Lars Karlsson MTV3:n oikeustoimittajalle Jarkko Sipilälle.

Todistajat voidaan kutsua kuultaviksi Suomeen, heitä kuuleminen voidaan järjestää videoyhteyden välityksellä tai käräjäoikeus voi matkustaa kuulemisia varten Ruandaan. Myös kaikkien kolmen vaihtoehdon yhdistelmä on mahdollinen.

Laajemmin aiheesta:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot