Mainos
Mainos

Porvoon tuhopoltoista epäilty vangittu

Sunnuntaina kiinni otettua nuorukaista epäillään ainakin kolmesta törkeästä tuhotyöstä ja tuhotyön yrityksistä. Vangittu on tunnustanut sytyttäneensä palot tahallaan.

Porvoon käräjäoikeus on vanginnut porvoolaisnuorukaisen todennäköisin syin epäiltynä Porvoossa runsaan kuukauden aikana tehtyihin kahdeksaan tuhopolttoon. Avustajan pyynnöstä käräjäoikeus käsitteli vangitsemisen suljetuin ovin.

Vuonna 1981 syntynyttä miestä epäillään muun muassa kolmesta törkeästä tuhotyöstä ja tuhotyön yrityksistä. Vangittu on tunnustanut poliisin kuulusteluissa sytyttäneensä palot tahallaan.

Porvoossa on roihunnut runsaan kuukauden aikana kymmenen tahallaan sytytettyä tulipaloa. Kahdesta ensimmäisestä Gammelbackassa tapahtuneesta palosta on ollut jo kuukauden verran vangittuna vierasmaalainen mies. Poliisi epäilee hänen sytyttäneen palot kostoksi. Nyt vangittu jäi kiinni viime sunnuntaina. Sitä ennen poliisi oli vanginnut toisen porvoolaisen nuorukaisen tuhopoltoista epäiltynä.

- Hänet vapautettiin heti kun saimme kiinni nyt vangitun nuorukaisen. Hänellä ei ollut mitään tekemistä tuhotöiden kanssa, ylikomisario Bengt Renlund kertoo.

Renlundin mukaan tuhopolttaja onnistuttiin pidättämään poliisin omien tutkimusten perustella. Hän kiittää myös yleisöä useista vihjeistä. Eri puolilla Porvoon keskustaa paloi joulukuun lopusta tahallaan sytytettyjä roihuja rakennuksien seinustoissa, roskakoreissa ja kerrostalojen ilmastointikanavissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme