Mainos
Mainos

Porvoon tuomiokapituli korjasi virheensä: kirkkoherra heti pois virastaan

Viralta pantu Maarianhaminan kirkkoherra Jan-Erik Karlström jää pois virastaan heti. Karlströmin erottamisesta päätti salamyhkäisesti Porvoon tuomiokapituli toissa päivänä, mutta kapituli unohti pidättää kirkkoherran saman tien virantoimituksesta.

– Päätöksen mukaan hänet erotetaan virastaan heti, kertoi tuomiokapitulin notaari Clas Abrahamsson Suomen Tietotoimistolle.

MTV:n uutisten tietojen mukaan tuomiokapituli kuitenkin korjasi puutteellisen päätöksensä eilen. Karlström on ollut hyllytettynä virastaan viime kesästä lähtien, mutta hyllytys päättyi toissa päivänä.

Tuomiokapitulin puheenjohtaja Porvoon piispa Björn Vikström sanoi, että kirkkoherran tulisi olla esikuva seurakunnalle. Muuten piispa ei kommentoinut erottamisen syytä.

Salailua ja epäselviä perusteluita

Ilmeisesti Karlström pantiin viralta, koska hän erosi tänä vuonna viidennen kerran avioliitosta. Sellaista perustelua ei ole käytetty papin erottamiseen aiemmin.

– Ei kommentteja, Karlström sanoi MTV:n uutisille puhelimitse.

Viraltapanon perusteisiin ei voi tutustua, sillä Porvoon tuomiokapitulin lakimiesasessori Kasten Österholmin mukaan päätös on salattu julkisuuslain perusteella. Asian selvittely on kesken.

Karlströmillä on mahdollisuus valittaa tuomiokapitulin päätöksestä.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme