Mainos
Mainos

Posiva: Olkiluodossa ei ole tilaa Fennovoiman jätteille

Ydinjätehuoltoa hoitava Posiva ei hallituksen patisteluista huolimatta ole valmis avaamaan Olkiluodon loppusijoituspaikkaa Fennovoiman tulevan voimalan jätteille.

Toimitusjohtaja Reijo Sundellin mukaan Olkiluodon loppusijoitukseen mahtuvat nykytiedon mukaan vain Posivan omistajien, eli Teollisuuden Voiman ja Fortum Power & Heatin arviolta 12000 tonnia jätettä.

– Saari on rajallinen. Sen pitää olla ehdottoman ehjää kalliota minne loppusijoitusta voi toteuttaa, Sundell sanoi.

Sundellin mukaan Posiva on kuitenkin valmis tekemään yhteistyötä Fennovoiman kanssa ja voi tarjota apuaan turvallisen loppusijoituspaikan etsimisessä.

Sundell kommentoi hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan kannanottoa, jossa väläytettiin jäteyhteistyön edistämistä lainsäädännön voimin. Elinkeinoministeri Jyri Häkämies (kok) piti mahdollisena myös yhteistä loppusijoituspaikkaa, jos se osoittautuu parhaaksi vaihtoehdoksi.

Posiva jättää tämän vuoden aikana loppusijoituspaikan rakentamislupahakemuksen valtioneuvostolle. Hakemuksen käsittelyyn ja rakentamiseen menee vuosia, jolloin loppusijoituspaikka voitaisiin ottaa käyttöön vuonna 2020.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme