Mainos
Mainos

Posti aikaistaisi lehtien jakelua jo vuoden alusta

Sanomalehtien varhaisjakelusta haja-asutusalueella on postin mielestä saatu niin hyviä kokemuksia, että kokeilu kannattaisi vakinaistaa.

Posti haluaisi aikaistaa lehtien jakelua maaseudulla jo ensi vuoden alussa, kertoo Aamulehti. Posti on kokeillut helmikuun alusta 11 paikkakunnalla, kuinka lehtien varhaistettu jakelu toimii. Kokeilun aikana kaikki lehdet on kannettu laatikoihin aamulla, mutta samalla ykkösluokan kirjeet on kannettu haja-asutusalueella perille päivää myöhemmin.

Normaalisti maaseudulla jaetaan monin paikoin postia vain kirjeiden aikataulussa. Postin ajama lakimuutos muuttaisi toteutuessaan nykyistä postipalvelulakia, joka edellyttää, että vähintään 95 prosenttia ensimmäisen luokan kirjelähetyksistä pitää toimittaa vastaanottajalle seuraavana työpäivänä.

Postin mukaan kokeilusta on saatu tähän mennessä hyvää palautetta. Liikenneministeriön huhtikuussa asettama työryhmä kuulee asiasta ensi tiistaina maakuntalehtiä, maakuntaliittoja, postin henkilöstöjärjestöjä, Kuntaliittoa ja kiinteistöliittoja. Kesäkuussa kerätään asukkaiden kantoja.

(MTV3)

(Talousuutiset 21.05.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme