Mainos
Mainos

Posti huolissaan sanomalehtien jakelusta maaseudulle

Kirjekuljetusten vähentyminen ja sähköisten palveluiden lisääntyminen uhkaa maaseutujen lehdenlukua.

Suomen Posti on huolissaan sanomalehtien jakelusta maaseudulle tulevaisuudessa. Konsernijohtaja Jukka Alhon mukaan sähköinen tietoyhteiskuntakehitys luo haasteita Postin palveluverkostolle. Etenkin laskujen sähköistyminen on vähentämässä kirjekuljetuksia.

- Kirjeet vastaavat isolta osalta jakelutoiminnan kustannuksista. Kirjekuljetusten vähentyminen vaikuttaa väistämättä 3 - 5 vuoden kuluttua palveluverkostoon. Nyt täytyy yhdessä miettiä, miten turvataan sanomalehtien jakelu maaseudulle tulevaisuudessa. Tarvitaanko esimerkiksi yhteiskunnan vastaantuloa, kysyy Alho.

Alho painottaa, että Posti ei ole vaatimassa itselleen tukia. Puhuessaan Sanomalehtieen Liiton kevätseminaarissa hän kuitenkin huomautti, että tukiessaan tietoyhteiskuntaa valtion pitäisi myös ottaa huomioon perinteisten palveluiden ylläpitäminen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot