Mainos
Mainos

Posti nostaa hintoja – kirjeiden ja postikorttien lähetys kallistuu ensi kuussa

Posti korottaa korttien ja kirjeiden postimaksuja toukokuussa.

Esimerkiksi enintään 50 gramman kotimaan postikorttien ja kirjeiden hinnat nousevat 10 sentillä 1,5 euroon. Jos kirje painaa enintään 100 grammaa, niin sen postitushinta nousee 20 sentillä.

Ulkomaan enintään 20 gramman kirjeiden hinnat nousevat saman verran. Ulkomaan maksikirjeluokat yhdistyvät niin, että halvempi Economy-luokka poistuu.

Muutos koskee postimerkillä maksettuja kotimaan ja ulkomaan kirjeitä, jotka kuuluvat yleispalvelun piiriin.

Vanhat ikimerkit kelpaavat sellaisenaan myös hinnankorotusten jälkeen. Muutokset astuvat voimaan 4. toukokuuta.

Postin kuluttajapalvelu muistuttaa tiedotteessaan, että Postin toimintaa ei ylläpidetä verovaroin.

–  Hintoja joudutaan tarkistamaan, jotta postimaksujen riittävällä tasolla voidaan varmistaa yleispalvelun toimintavalmiudet koko maassa sekä kattaa jakeluverkoston kustannukset. Posti myös tehostaa toimintaansa monilla tavoilla kustannusten hillitsemiseksi, mutta yleispalvelukirjeiden käsittely on kalliimpaa manuaalisen työn takia, sanoo Laura Luoma kuluttajapalveluista.

Myös osa osoitteenmuutos- ja postinohjauspalveluista kallistuu kesäkuun alussa. Kesän osoitteenmuutokset ehtii vielä vanhalla hinnalla ennen toukokuun loppua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme