Mainos
Mainos

Postia uhkaa lakko kuuminpaan joulukorttiaikaan

Posti- ja logistiikka-alan työehtosopimuskiista ei ratkennut tänäänkään. Valtakunnallinen lakko alkaa 9. joulukuuta ja sotkee joulupostin kulkua, jos sopu ei synny sitä ennen.  

- Meidän käsityksen mukaan tämä on postin historian vakavin työtaistelu-uhka, joka käytännössä halvaannuttaisi postin kulun hyvin pitkälle Suomessa, Palvelualojen työnantajien varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo.

Osapuolet tapasivat valtakunnansovittelijan viimeksi tänään, mutta työantajien mielesta mm. vaatimukset alihankinnan, vuokratyövoiman ja määräaikaisten sijaisten kieltämisestä ovat mahdottomia. 

- Ollaan ihan periaatteellisella tasolla. Tiedetään, että on isoja henkilövähennyksiä edessä ja haluamme sopia siitä, miten se tapahtuu järjellisessä mittakaavassa, Posti- ja logistiikka-alan unionin puheenjohtaja Esa Vilkuna toteaa MTV Uutisille.

Elinkeinoelämän keskusliitto on huolissaan myös mahdollisista tukilakoista, koska ala on kuljetusliittojen "kaveria ei jätetä" -sopimuksen piirissä.

Osapuolet neuvottelevat jälleen huomenna valtakunnansovittelijan johdolla.

Pistelakko alkaa Tampereen postikeskuksen käsittelyssä huomisiltana kello 22 ja jatkuu ylihuomiseen kello 15:een asti.

Tähän mennessä lakkoja on järjestetty Oulussa, Pohjois-Suomessa ja Naantalissa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme