Mainos
Mainos

Postiin ja Itellaan ylityökielto

Ylityökielto tulee todennäköisesti näkymään postin päiväjakelun takkuamisena. Muun muassa sanomalehtien jakelu ja lääkekuljetukset eivät kuulu ylityökiellon piiriin.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on julistanut Postiin ja Itellaan ylityökiellon. Kielto tulee voimaan keskiviikkoaamuna, jos sopua ei sitä ennen synny.

Ylityökielto koskee lähes 21 000:ta työntekijää.

Tavoitteena on vauhdittaa neuvotteluja alan uusista työehdoista. PAU päättää jatkotoimista, jos työehdoista ei päästä neuvottelutulokseen kahden viikon kuluessa.

Puheenjohtaja Esa Vilkuna ennustaa, että ylityökielto näkyisi postin päiväjakelun takkuamisena. Muun muassa sanomalehtien jakelu ja lääkekuljetukset eivät kuulu ylityökiellon piiriin.

Liitto tavoittelee kahden vuoden sopimusta. Ensimmäisen sopimusvuoden kustannusvaikutus olisi 7 prosenttia ja toisen 5 prosenttia. Lisärahan ohella PAU tavoittelee muun muassa muutoksia vuosityöaikamääräyksiin.

Esimerkiksi postinjakelua ja sanomalehtien varhaisjakelua uhkaa lähivuosina työvoimapula, mikäli palkan jälkeenjääneisyyttä ei saada korjattua, liitto perustelee.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme