Mainos
Mainos

Postilaille eduskunnan tuki

Kiistelty postipalvelulaki on saanut eduskunnalta lähes yksimielisen tuen. Uuden lain mukaan jokaisessa kunnassa tulee olla ainakin yksi postin palvelupiste. Palvelun voi tarjota myös ns. asiamiesposti.

Eduskunnassa tunteita paljon nostattanut uusi postipalvelulaki sai lopulta lähes yksimielisen tuen, kun sen sisältö hyväksyttiin tänään. Viime vaiheessa lakiesitykseen ehdotettiin vain kahta muutosta. Molemmista esityksen teki perussuomalaisten Raimo Vistbacka. Vistbacka olisi halunnut lakiin Postille velvoitteen pitää jokaisessa kunnassa vähintään yhtä omalla henkilökunnalla toimivaa toimipaikkaa. Esitys kaatui luvuin 133-22. Enemmistö hyväksyi sen, että palvelun tarjoaja voi olla myös ns. asiamiesposti, kunhan ainakin yksi toimipiste on joka kunnassa.

Raimo Vistbacka

Hallitusrintamasta lipesivät jälleen kerran vasemmistoliiton Esko-Juhani Tennilä, Mikko Kuoppa ja Veijo Puhjo. Opposition riveistä vastaan äänestivät kristilliset ja muutama keskustan edustaja. Toisella ehdotuksellaan Vistbacka olisi halunnut varmistaa, että velvollisuus kerätä postia viitenä päivänä viikossa koskee myös muita kuin koko maassa toimivia postiyrityksiä. Se kaatui likipitäen samoin luvuin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme