Mainos
Mainos

Postimaksut nousevat

Sekä kotimaan että ulkomaan kirjemaksut ja Postin pakettipalvelujen hinnat nousevat heinäkuun alusta. Tavallisen 1. luokan kotimaan kirjeen ja kortin postimaksu tulee olemaan 3,50 mk (nykyisin 3,00 mk). Samalla maksulla kirjeet kulkevat myös kaikkiin EU-maihin.

2. luokan kirjeen maksuksi tulee 3,00 mk (nykyisin 2,40 mk). Joulutervehdysten hinta nousee 2,50 mk:aan (nykyisin 2,00 mk). Kirjeen hintamuutokset koskevat kuluttajia ja niitä yrityksiä, jotka maksavat lähetyksensä postimerkeillä, automaattilipukkeilla ja käteisellä.

Postin kotimaan ja ulkomaan pakettipalvelujen hinnat nousevat keskimäärin 15 prosenttia. Hinnankorotusten syynä on lähinnä kustannustason nousu. Edellisen kerran kirje- ja pakettimaksut nousivat vuosi sitten. Ensimmäinen uusi 3,50 mk arvoinen postimerkki ilmestyy 1.7. Sen aiheena on Suomen EU-puheenjohtajuus.

Uusista postimaksuista kerrotaan tarkemmin toukokuun lopulla joka kotiin jaettavassa Postin kuluttaja-asiakaslehdessä Postia Sinulle. Hinta-asioissa palvelee myös Postin maksuton puhelinpalvelu 9800-7100.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme