Mainos
Mainos

Postin avaaminen vankiloissa helpottuu pian

Viime lokakuussa voimaan tulleen vankeuslain takia vankien kirjeiden avaaminen vaikeutui.

Vankien postilähetysten avaaminen helpottuu taas pian, kun eduskunta lähiaikoina hyväksyy lainmuutoksen asiasta. Tavoitteena on pysäyttää lisääntynyt rahan ja huumeiden kulkeutuminen postin mukana vankiloihin.

Eduskunnan lakivaliokunta viimeisteli tänään oman mietintönsä lakiesityksestä. Valiokunta ehdottaa eräitä verrattain vähäisiä muutoksia hallituksen esitykseen. Lakiin on tulossa esimerkiksi täsmennys siitä, ketkä vankilaviranomaiset saavat lukea vangeille osoitettua viestiä silloin, kun siihen on perusteita.

Muutoksella korjataan vasta viime lokakuussa voimaan tullutta uutta vankeuslakia. Sen takia vankien kirjeiden avaaminen vaikeutui. Lakivaliokunnan mielestä sen jälkeen vankiloissa koetut ongelmat vankien postin käsittelyssä eivät johdu vain uudesta laista, vaan ovat monen tekijän summa. Valiokunnan mielestä vankiloihin tarvittaisiin nopeasti lisää erityisesti huumekoiria.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot