Mainos
Mainos

Postin jakelupäiväuudistus: jakelupäivien määrä ei muutu, tiistaisin aiempaa vähemmän postia

Postia jaetaan jatkossakin 5–7 päivänä viikossa. Kesällä voimaan tuleva postilaki mahdollistaa kolmipäiväisen jakelun taajama-alueella, mutta toistaiseksi Posti ei harvenna jakelupäiviä. 

Kesän aikana toteutettava Postin jakelupäiväuudistus näkyy postinsaajille tiistaisin, jolloin postia on jaettavana aiempaa vähemmän.  

– Postinsaajille muutos näkyy käytännössä vain vähän, sillä tiistai on perinteisestikin päivä, jolloin jaettavaa postia on huomattavasti vähemmän kuin muina päivinä. Sanomalehtien varhaisjakelu ja pakettien jakelu tehdään kuten aikaisemminkin, niihin ei tule muutoksia, kertoo postipalveluista vastaava johtaja Turkka Kuusisto Postin tiedotteessa.

Tiistaisin jaetaan perusjakelussa nykyiseen tapaan osa sanomalehdistä, paketit, pikakirjeet ja laboratoriolähetykset. Kuitattavat kirjeet ja paketit on noudettava posteista. Sen sijaan maanantaina postitetut yleispalvelukirjeet jaetaan pääsääntöisesti keskiviikkona. 

Koko Suomi on mukana Postin jakelupäiväuudistuksessa 18. heinäkuuta alkaen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme