Mainos
Mainos

Postin jakelutoimipisteissä työnseisauksia tänäänkin

Postin ohjauskeskuksen johtaja Jarmo Ainasoja kertoo, että osassa Helsingin, Oriveden ja Kuopion jakelutoimipisteistä työntekijät ovat poistuneet työpaikoiltaan  

Näillä alueille postin päiväjakelussa on häiriöitä. Postinkulun viive koskee päiväjakelussa jaettavia kirjeitä, aikakaus-, sanoma- ja ilmaisjakelulehtiä, mainoksia sekä paketteja.  

Ainasojan mukaan tilanteet ovat olleet usein sellaisia, että toimipaikkojen työntekijät ovat kieltäytyneet kouluttamasta SOL:in vuokratyöntekijöitä.  

– Meidän tulkintamme mukaan kieltäytymällä perehdyttämisestä kieltäytyjä osallistuu laittomiin työtaistelutoimenpiteisiin, ja silloin henkilö on poistettu työpaikalta. Tämän seurauksena suuri osa myös muista työntekijöistä on lähtenyt mukana, Ainasoja sanoo.   

Tänään PAU on asettanut myös ylityökiellon.   

– Sen vaikututusta ei ole vielä osattu arvioida, Ainasoja sanoo.   

Postialan neuvottelut jatkuvat tänään valtakunnansovittelijan Minna Helteen johdolla. Alan työehtosopimukset umpeutuivat lokakuun lopussa, ja ala on ollut sen jälkeen sopimuksettomassa tilassa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme