Mainos
Mainos

Postin kulku saattaa hidastella työriidan takia

Postin kulussa voi huomisesta lähtien olla häiriöitä. Kiista Itellan ja Postin henkilöstön asemasta johtaa ylityökieltoon, joka hidastaa postin toimittamista. Ylityökiellon piirissä on noin 22 000 työntekijää.

SAK:laisen Posti- ja logistiikka-alan unionin painostustoimet lisääntyvät syksyn mittaan, jos sopua ei synny. Turun postikeskuksessa postinvälitys pysähtyy vuorokaudeksi 2. marraskuuta. PAU:n puheenjohtaja Esa Vilkunan mukaan jatkotoimista päätetään tilanteen mukaan. Ne voivat vaikuttaa myös joulun postiliikenteeseen.

Kiistan syynä ovat neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta. PAU:n mukaan ne ovat jumiutuneet uutta postilakia valmistelevan liikenneministeriön vuoksi. Ammattiliitossa katsotaan, että muutokset johtaisivat henkilöstön yötöihin, kannattavimpien postipalveluiden yksityistämiseen ja etenkin pienten kuntien palveluiden heikkenemiseen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme