Mainos
Mainos

Postin työntekijäpuoli: Työnantaja syyllistyy laittomuuteen

Postityönantaja on nimennyt tiedotteissaan työntekijöiden ulosmarssit laittomiksi.

Työntekijäpuoli ei hyväksy tulkintaa. Posti- ja logistiikka-alan unioni Paun puheenjohtaja Heidi Nieminen pitää työnantajien väitteitä laittomista työtaisteluista vääristelyinä.

Hänestä kieltäytyminen vuokratyövoiman perehdyttämisestä ei ole työtaistelutoimi.  

– Työthän eivät seiso, vaikka kieltäytyy mahdollisen rikkurityövoiman koulutuksesta.

Ensimmäinen lainrikkomus on, kun työnantaja passittaa siitä kieltäytyneen työntekijän eli laittaa yksittäisen ihmisen palkattomaan työsulkuun, hän huomauttaa.  

Niemisen mukaan ulosmarssit ovat reaktio työnantajan laittomiin toimiin. Hänestä kyseessä on myös selkeä tavoite kouluttaa nyt työvoimaa mahdollisen laillisen lakon varalta. Samalla tähdätään vakinaisten minimoimiseen, ja työvoiman korvaamiseen vuokraväellä.  

– Meillä on tuhatkunta määräaikaista ja hirveä määrä osa-aikaisia, joita ei ole kysytty töihin. Lisäksi jopa kolmannes voisi lähteä palkasta, jos erilaisten haittakorvausten romuttaminen osuu samalle henkilölle.  

Niemisen mukaan myös työnantajan vaatimat työajan vaihtelut päivän aikana 4-10 tunnin välillä olisivat kohtuuttomia.  

– Parin tonnin palkalla pitäisi sitoutua työhön koko päiväksi.  

Ulosmarsseja on ollut tänään muun muassa Kuopiossa, Joensuussa, Kemissä, Tampereella ja Turussa. Työsopimusneuvotteluiden on määrä jatkua tänään kello 16.  

  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme