Mainos
Mainos

Postin työntekijät ylityökiellossa

Posti- ja logistiikka-alan ammattiliitto PAU on asettanut alan työehtosopimuksia koskevat työtehtävät ylityökieltoon. Ylityökielto alkoi keskiyöllä.

– Postissa on ollut postinkulun kanssa viimeiset 1,5 vuotta ongelmia ja sitä on jouduttu ihan peruspostitoimintaa hoitamaan ylitöillä. Eli tätä kautta kiellolla voi olla vähän suurempia vaikutuksia joidenkin paikkojen osalta, kertoo PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen.

PAU:n mukaan tarkoituksena on vauhdittaa työehtosopimusneuvotteluja. Neuvottelut jatkuvat tänään valtakunnansovittelijan toimistolla. 

Niemisen mukaan osapuolten näkemykset ovat yhä kaukana toisistaan.

– Isojen kysymysten osalta olemme hyvinkin kaukana toisistamme. Postin ja Paltan vaateet sen tyyppisiä, että ne ovat satojen eurojen leikkauksia matalapalkkaisten ihmisten kuukausiansioihin. Myöskin työehtosopimusten heikennykset ovat ennallaan, mitä he hakevat. 

PAU on aiemmin uhannut muilla postin- ja lehdenjakeluun vaikuttavilla työtaistelutoimilla, jotka alkaisivat ensi viikolla.


 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme