Mainos
Mainos

Postineuvottelut etenevät nihkeästi

Postin työkiistan ratkaisu on jäämässä huomiselle valtakunnansovittelijan toimistoon.

Osapuolet ovat ratkoneet keskenään työehtosopimuksen riitakohtia koko päivän, mutta neuvotteluissa ei ole edistytty merkittävästi. Neuvottelut alkoivat tänään kello 12.

Auki ovat edelleen muun muassa palkankorotukset ja useita vaikeita tekstikysymyksiä, kerrotaan MTV3:n uutisille myöhään illalla.

Neuvottelijat olivat eilen tyytyväisiä, koska hallitus myöntyi muuttamaan postilakiesitystä eduskunnassa. Ehtona on kuitenkin, että sopu syntyy ja lakot vältetään. Työntekijöiden mukaan hallituksen lupaus vähentää postilaisten pelkoja yötyön lisääntymisestä.

Valtakunnnansovittelija Esa Lonka tapaa kiistakumppanit huomenna kello 14.

Ellei sopua synny, postin kulku viivästyy ensi viikolla lähes koko maassa. Eri puolille maata suunniteltujen pistelakkojen lisäksi postia hidastaa pari viikkoa sitten alkanut yli- ja lisätyökielto. Jyväskylässä ja Seinäjoella pistelakko alkaa myöhään maanantai-iltana. Sen jälkeen neuvotteluja vauhditetaan lakkoilemalla Rovaniemellä ja Tampereella.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme