Mainos
Mainos

Postipaketit puhuttivat eduskuntaa

Itsepalvelupostien paketinnoutomenettely puhutti kansanedustajia iltapäivän istunnossa. Käsittelyssä oli postipalvelulain muutos, jolla postinkulun varmistustehtävät siirretään postiyritykseltä Viestintävirastolle. Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Paula Kokkonen (kok.) piti perustuslain vastaisena itsepalvelupostien käytäntöä, jossa oma paketti etsitään itse hyllyltä muiden seasta.
-Toivoisin että postipalvelupisteissä vihdoin ja viimein siirryttäisiin perustuslain mukaiseen menettelyyn siltä osin, että vastaanottajan ja lähettäjän tietoja ihmiset eivät voisi vapaasti käydä katsomassa postipaketeista, kuten nyt monissa itsepalveluposteissa on laita tänä päivänä, Kokkonen arvosteli.

Perussuomalaisten Raimo Vistbacka oli Kokkosen kanssa samaa mieltä. Hän sanoi, ettei ymmärrä lainkaan menettelyä, jossa kirjain- ja numerosysteemeillä asiakas itse menee pakettien seasta valitsemaan omansa ja sen jälkeen kuitenkin joutuu jonottamaan tiskillä.
SDP:n Antero Kekkonen piti asiaa valitettavana yksityiskohtana. Hän totesi kuitenkin, että maailma on täynnä tirkistelijöitä.
-En tiedä, voidaanko lainsäädännöllä tirkistelyä milloinkaan estää, Kekkonen pohti. Keskustan Jukka Vihriälä ihmetteli, että ainakin Nurmossa palvellaan tiskin takaa ja postipalvelut ovat asiamiespostin kautta vain parantuneet. Kokkonen toivotti Vihriälän tervetulleeksi tutustumaan kaupunkien kurjuuteen.

Vasemmistoliiton Jaakko Laakson mielestä yksityisyyden suojan ongelmat liittyvät palvelujen yksityistämiseen. Kokkonen huomautti, että yksityistäminen ei välttämättä tarkoita sitä, että yksityisyyden suoja järkkyy.
-Mutta tässä tapauksessa näin on käynyt riippumatta siitä kuka palvelut järjestää. Tämä on perustuslain vastainen tilanne, Kokkonen painotti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme