Mainos
Mainos

Postipalveluista pääministerin ilmoitus

Eduskunta saa hallitukselta pääministerin ilmoituksen postipalvelujen saatavuudesta. Ilmoituksen esittää liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen (kok.) eduskunnan istunnossa lauantaina 4. joulukuuta. Keskusta vaati taannoin, että hallituksen tulee antaa postipalveluista joko tiedonanto tai selonteko. Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) ei tuolloin lämmennyt keskustan vaatimukselle. Päätymistä pääministerin ilmoitukseen perusteltiin sillä, että se on nopein tapa saada asia eduskuntakeskusteluun.

Paavo Lipponen

Ilmoitus on valtiopäiväjärjestyksen mukainen tapa, jolla pääministeri tai hänen nimeämänsä ministeri voi kertoa tärkeästä ja ajankohtaisesta asiasta eduskunnalle. Ilmoituksen jälkeen sallitaan keskustelu, jossa kansanedustajat voivat käyttää korkeintaan kahden minuutin mittaisia puheenvuoroja. Keskustelun keston päättää eduskunnan puhemies.

Eduskunta ei tee ilmoituksen johdosta mitään päätöstä. Pääministerin ilmoituksessa ei siten punnita hallituksen luottamusta. Viimeksi pääministerin ilmoitusta käytettiin kesäkuussa, kun hallitus kertoi EU-puheenjohtajuuskauden painopisteistä. Alkuvuonna annettiin pääministerin ilmoitus Soneran osakemyynnin koukeroista. Jo ennen postipalveluilmoitusta eduskunnassa kuullaan toinenkin ilmoitus. Eduskunta pääsee ensi viikon torstaina keskustelemaan ulko- ja turvallisuuspolitiikasta pääministerin ilmoituksen pohjalta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot