Mainos
Mainos

Postipankin maksupalvelukeskusten henkilökunta marssi ulos

Osa Postipankin työntekijöistä poistui iltapäivällä työpaikoiltaan vastalauseena yhtiössä tehtäville muutoksille. Työnseisaukseen osallistui Tampereella ja Helsingissä noin 1300 maksupalvelukeskusten työntekijää.

Ulosmarssin syynä oli Postipankin ilmoitus Tampereen maksupalvelukeskuksen lopettamisesta ja toiminnan keskittämisestä Helsinkiin. Maksupalveluissa henkilöstön tarve vähenee 450 henkilöllä eli 160 henkilöä aiemmin ilmoitettua enemmän. Lisäksi pankin New Yorkin ja Lontoon sivukonttorit muutetaan myyntikonttoreiksi ja niistä vähennetään 70 työntekijää.

Pankkitoimihenkilöliiton mielestä Postipankin uusi johto ei kanna vastuuta henkilöstöstään, vaan on jatkuvien saneerausten myötä ajamassa pankkia umpikujaan. Työnseisaus viivyttää lähinnä maksujen välitystä. Pankkikonttorit ja muut pankkipalvelut toimivat normaalisti siltä osin kuin maksujen välitys ei sitä haittaa.

Pankkitoimihenkilöliiton mukaan työnseisaus jatkuu ainakin huomispäivän. Jatkosta ei ole tehty päätöksiä. Liitto harkitsee myös laajempia Postipankkiin kohdistuvia saartotoimia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme