Mainos
Mainos

"Potilaalle ei aiheudu vaaraa Tehyn toimista"

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä arki pyörii melko normaalisti Tehyn ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta huolimatta. Sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen korostaa, että tilanteeseen on varauduttu jo reilut kaksi viikkoa.

- Olemme suunnitelleet toimintaa, jotta kiireelliset hoidot voidaan toteuttaa ja järjestää. Ja jos toimintoja joudutaan uudelleen kohdentamaan, niin olemme suunnitelleet, että ne kohdistuvat nimenomaan tällaiseen ei-kiireelliseen toimintaan, Ihalainen selittää.

Ihalaisen mukaan potilaalle ei aiheudu Tehyn toimista minkäänlaista vaaraa. Sairaanhoitopiiri on varautunut erityisesti synnytys-, dialyysi- ja ensiaputoiminnoissa tarvittavan osaamisen turvaamiseen.

- Toki sitten, jos tämä työtaistelu jatkuu pidempään, niin myös tällaisessa ei-kiireellisessä leikkaustoiminnassa osa jää toteutumatta.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä tehdään lisätöinä yleensä noin 40 ei-kiireellistä leikkausta kuukaudessa lomakautta lukuun ottamatta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme