Mainos
Mainos

Potilaat halutaan tiiviimmin mukaan hoidon suunnitteluun

Potilaat aiotaan ottaa entistä tiiviimmin mukaan oman hoitonsa suunnitteluun. Terveydenhuollossa on tekeillä niin sanottu henkilökohtainen hoitosuunnitelma. Siihen kootaan potilaan kannalta tärkeät sairaudet ja terveysongelmat, riippumatta siitä hoidetaanko niitä terveyskeskuksessa, työterveyshuollossa vai keskussairaalassa.

Järjestelmää valmistelleet asiantuntijat pitävät sitä käyttökelpoisena erityisesti monisairaiden kohdalla. Heillä voi olla tarvetta pitää yhteyttä usean asiantuntijan kanssa, jolloin hoitosuunnitelma auttaa sekä potilasta että ammattilaisia pysymään hoidossa ajan tasalla.

Uusi terveydenhuoltolaki edellyttää, että terveys- ja hoitosuunnitelma on tarvittaessa tehtävä kiireettömissä hoidoissa. Viranomaisten suunnitelman mukaan tekniset valmiudet järjestelmän toteuttamiselle saadaan kuntoon vuoteen 2014 mennessä. Hoitosuunnitelmaa kehittävät muun muassa sosiaali- ja terveysministeriö sekä THL.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot