Mainos
Mainos

Potilaiden huoli kasvaa

Keski-Pohjanmaan keskussairaala

Sairaaloissa pelätään hoidotta jäämistä.

Potilaat ja heidän omaisensa alkavat olla huolissaan hoidon saamisesta nyt, kun palkkakiista ei ole ratkennut, eikä kaikkia tarvittavia hoitajia ole tavoitettu pakkotyömääräyksellä.

Keski-Pohjanmaan keskussairaala on enemmän kuin puoliksi tyhjä potilassiirtojen jäljiltä. Leikkauspotilasta hiljentyneet käytävät hirvittävät.

- Kun itse on tämmöisessä kunnossa, huolestuttaa oikein kauheasti. Jos tässä lakon jälkeen tulee jotain komplikaatioita niin mihin menet? kysyy Timo Essel.

Huolissaan tilanteesta ovat myös lääkärit, jotka eivät pysty takaamaan potilasturvallisuutta ilman riittävää henkilökuntaa.

Kriisin kärjistyminen ei silti tule sairaalassa paljon olleille yllätyksenä.

- Tilanne on kai niin monta vuotta ollut tulehtunut, että eihän tämä ole uutta. Minusta nämä neuvotteluvat ovat vain myöhässä vuosikausia. Se tämän varmasti aiheuttaa, eikä siitä nyt hevin selvitä, muotoilee sairaalasta kotiutuva Aarre Yrjänä.

Synnyttämään tullut Anna-Mari Kivioja toteaa, ettei irtisanoutumisten toteutuminen kuitenkaan hermostuta.

- Tiedän, että synnytysosasto on turvattu.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme