Mainos
Mainos

Potilas ei päässyt edes vessaan – sairaala korvaa

Psykiatrinen potilas saa hyvityksen kohtelusta, joka oli ihmisarvoa loukkaavaa. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on ilmoittanut korvaavansa mielenterveyspotilaalle asiakasmaksut hoitojakson ajalta.

Eristyshuoneeseen laitettu potilas ei päässyt edes vessaan Pitkäniemen sairaalassa Nokialla toissa vuonna. Eristyshuoneessa ei ollut wc-istuinta, ja hän joutui tekemään tarpeensa lattialle.

Oikeusasiamies Petri Jääskeläinen totesi tammikuisessa päätöksessä, että sairaala menetteli lainvastaisesti ja ihmisarvoa loukkaavalla tavalla. Hän esitti, että kohtelu hyvitetään potilaalle.

Sairaanhoitopiiri myönsi, että potilaan kohtelu loukkasi ehdottomasti ihmisarvoa ja aiheutti häpeää ja nöyryytystä. Sen mukaan ongelma liittyi erityisesti tilojen rakenteisiin ja asia pyritään ottamaan huomioon Pitkäniemen rakennusten saneerauksessa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme