Mainos
Mainos

Potilas voi pian itse ilmoittaa lääkehaitoista viranomaisille

Potilaat voivat helmikuusta lähtien ilmoittaa epäilemistään lääkehaitoista viranomaisille itse.

Eduskunta käsittelee lakiesitystä, jonka mukaan haittailmoituksen voi tehdä lääketurvallisuudesta vastaavalle virastolle Fimealle esimerkiksi verkossa. Fimea välittää tiedon Euroopan lääkevirastolle.

Vakavista haitoista Fimea välittää tiedon Euroopan lääkevirastolle 15 vuorokauden kuluessa ja lievemmistä 90 vuorokauden kuluessa.

Hallitus esittää muutoksia myös lääketurvallisuuden valvontaan. Lääkkeen myyntiluvan haltijalla on oltava käytössään järjestelmä, jolla seurataan lääkkeiden turvallisuutta.

Myös lääkeyhtiöiden vastuu kasvaa. Esityksen mukaan kaikille uusille lääkkeille laadittaisiin riskinhallintasuunnitelma ja myyntiluvan jo aiemmin saaneille lääkkeille suunnitelma pitäisi tehdä tarvittaessa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot